Blog > Komentarze do wpisu

Parówki w cieście francuskim

Szybkie, sycące danie. Możemy dowolnie improwizować z dodatkami zastępując parówki kiełbaskami, dodając szpinak lub ser. Smak świetnie podkreśla mieszanka przypraw z suszonymi pomidorami, czosnkiem i bazylią serii Specialite Kamisa.

Składniki:

  • 6 parówek
  • ciasto francuskie (1 opakowanie)
  • kilka suszonych pomidorów w oliwie
  • mieszanka na bazie suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią Kamis

parówki w cieście

Ciasto francuskie kroimy na 6 prostokątów. Usuwamy osłonki z parówek. Pomidory odsączamy z oliwy i kroimy na mniejsze kawałki. Posypujemy ciasto przyprawą Kamis. Na każdy kawałek ciasta kładziemy 3-4 kawałki pomidorów i parówkę. Zwijamy i kładziemy na blasze przykrytej papierem do pieczenia. Wierzch nacinamy nożem i smarujemy oliwą z pomidorów.

Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku, aż się zrumienią.

parówki w cieście

Przyprawa "Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią" serii Specialite firmy Kamis to moja ulubiona mieszanka smaków - mocno pomidorowa, z wyraźnie wyczuwalnym czosnkiem, pachnąca bazylią. Pasuje do dań kuchni śródziemnomorskiej, zapiekanek, sosów, duszonych mięs a nawet do porannej jajecznicy. Również zmieszany z nią twarożek nabiera wyjątkowego smaku.

Smacznego :)



poniedziałek, 19 marca 2012, blue_megi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
6benek
2012/04/28 09:57:59
Właśnie takie przepisy powodują, że popularne parówki są nadal chętnie konsumowane
-
Gość: mlynek12, *.internetdsl.tpnet.pl
2014/03/12 13:35:41
bardzo dobre te paroweczki, wczoraj robilam, genialne.
Spis treści

kontakt:  blue_megi@gazeta.pl