Blog > Komentarze do wpisu

Zupa chrzanowa

Kolejna szybka do przygotowania i smaczna zupa (oczywiście jeśli lubicie chrzan). Zmodyfikowany przepis ze strony kuchnia.tv.


Składniki:

  • 4 kiełbasy białe lub inne
  • nieduży kawałek wędzonego boczku
  • mała cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 6 szklanek wody
  • 3-4 łyżki chrzanu (można mniej lub więcej - zależnie od upodobań)
  • szklanka gęstej śmietany
  • listek laurowy
  • kilka ziaren ziela angielskiego sól, pieprz
  • 4 jajka na twardo


Do garnka włożyć kiełbasę i wędzonkę, ziele angielskie, listek laurowy, obraną, pokrojoną na ćwiartki cebulę i ząbki czosnku, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, po czym gotować na niewielkim ogniu ok. 15-20 minut. Dodać chrzan i śmietanę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Kiełbasę pokroić na plastry. Podawać z jajkami na twardo.

zupa chrzanowa

Przepis zgłaszam do zabawy Olgi Smile “Kuchnia Wielkanocna 2010"

środa, 31 marca 2010, blue_megi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Spis treści

kontakt:  blue_megi@gazeta.pl