Blog > Komentarze do wpisu

brokuł w panierce

szybka i pyszna przekąska :) doskonała jako dodatek do obiadu lub po prostu jako lekki obiad :)
 
składniki:
  • 1 brokuł
  • 1 jajko
  • odrobina soli, pieprzu
  • bułka tarta
  • masło lub olej do smażenia
 
Gotuję brokuł w lekko osolonej wodzie, dzieląc go wcześniej na nieduże kawałki. Odkładam, żeby wystygł. W kubku roztrzepuję jajko ze szczyptą soli i pieprzu. Zamaczam każdy kawałek w jajku i obtaczam w bułce tartej. Smażę na maśle, aż sie zrumieni.
 
 
 
brokuły w panierce
sobota, 16 maja 2009, blue_megi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2009/05/16 19:04:06
robie podobnie z kalafiorem... pycha! :-)
-
2009/05/16 20:48:57
Och, pyszniutko wygląda!:))
-
2009/05/17 00:59:53
Ja też takie robię :) I lubię bardzo :)
-
2009/06/05 21:59:43
pycha sprawa :)
-
Gość: JA, 83-168-106-29.pr1-nat.espol.com.pl
2010/07/14 08:26:48
To jest po prostu przepychotne
Spis treści

kontakt:  blue_megi@gazeta.pl